Boekhouding | 24 January 2023
klanten beheren

Mollie koppeling met Tribe CRM

Maak je gebruik van Mollie voor je online betalingen? Dan bespaart de koppeling tussen Tribe CRM en Mollie je veel tijd. Fouten die mogelijk ontstaan door betalingen handmatig door te voeren zijn voorgoed verleden tijd. In dit artikel lees je welke stappen je moet nemen op de koppeling tot stand te brengen.
 1. Wat doet de koppeling?
 2. Hoe activeer ik de koppeling?
 3. Hoe voeg ik een betaallink toe aan mijn factuur e-mail?
 4. Deactiveren van de koppeling.

1. Welke functionaliteiten heeft de koppeling met Mollie?

De koppeling bestaat uit twee onderdelen:

 • De betaallink in de facturatie e-mail.
 • Het verwerken van de online betaling.

Na het activeren van de Mollie koppeling is het mogelijk een betaallink toe te voegen aan het standaard factuur e-mailsjabloon. Deze link biedt je klant de mogelijkheid de betaling van de factuur direct online uit te voeren. Wanneer de betaling is uitgevoerd, wordt de factuur status in Tribe CRM automatisch bijgewerkt naar betaald.

Het bijwerken van de factuurstatus gebeurt op basis van een uniek ID. Dit ID wordt automatisch gekoppeld aan de factuur in Tribe CRM bij het versturen van de factuur e-mail. Het ID vind je ook terug in de betaallink.

2. Hoe activeer ik de koppeling?

 1. Open rechts bovenaan in je scherm de Marketplace.
 2. Ga naar de tab Financieel en selecteer Mollie.
 3. Activeer de koppeling door op “Activeren” te klikken.
 4. Vul in het pop-up scherm je Mollie gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer het juiste profiel.
 5. Klik op de knop Opslaan.

Let op: Tribe CRM heeft toegang nodig tot de volgende functionaliteiten:

 • Nieuwe betalingen aanmaken, zodat er een betaallink aangemaakt kan worden voor een  factuur;
 • Je profielen inzien, zodat gekozen kan worden welk profiel (website) vermeld wordt bij het betalen;
 • Je betalingen inzien, zodat betalingen kunnen worden verwerkt.

3. Hoe voeg ik een betaallink toe aan mijn factuur e-mail?

Sjabloon

Na het activeren van de koppeling is het mogelijk de betaallink toe te voegen aan het standaard factuur e-mailsjabloon. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Open de configuratie.
 2. Navigeer naar facturatie factuur aanbiedingssjablonen.
 3. Selecteer het gewenste e-mailsjabloon.
 4. Klik in het sjabloon in een tekstblok om de link toe te voegen. Klik op voeg veld toe tabblad factuur betaallink. De wijziging wordt automatisch opgeslagen. Deze link kun je zowel bij een factuur sjabloon gebruiken, als in een herinnering sjabloon.

Heb je wat extra hulp nodig bij het aanmaken van je (factuur) sjabloon? Klik op de link voor meer informatie over e-mail en sjablonen in Tribe CRM.

Verzenden factuur

De stappen voor het verzenden van de factuur blijven hetzelfde zoals je gewend bent zonder de Mollie koppeling. Deze stappen staan volledig uitgeschreven in het artikel ‘hoe maak en verzend ik een factuur‘. Voor het versturen van de factuur mét de Mollie koppeling, moet je enkel het juiste e-mail sjabloon, inclusief de betalingslink, selecteren. Bij het versturen van de e-mail wordt de betalingslink omgezet in een unieke betalingslink voor deze specifieke factuur.  Wanneer de betaling is voltooid, wordt deze automatisch bijgewerkt in Tribe CRM.

Mollie koppeling Tribe CRM

4. Deactiveren van de koppeling.

Het is altijd mogelijk de Mollie koppeling te deactiveren in de marketplace. Dit betekent wel dat Tribe CRM geen verbinding meer kan maken naar het Mollie website profiel. Daarmee wordt de betalingslink niet meer gegenereerd. Vergeet daarom niet na het deactiveren van de koppeling, ook je factuur e-mailsjablonen aan te passen door de link in het sjabloon te verwijderen.