E-mail en sjablonen | 20 januari 2023
klanten beheren

Hoe werkt het productregel blok in een sjabloon

In Tribe CRM maken we bij sjablonen, campagnes en webformulieren gebruik van blokken. Ieder blok heeft zijn eigen unieke eigenschappen. In dit artikel lees je meer over het productregelblok.

Wil je meer algemene informatie over sjablonen? Lees dan eerst dit artikel.

1. Wat is het productregelblok?
  2. Hoe voeg je een productregelblok toe?
  3. Welke instellingen zijn er?

1 Wat is het productregelblok?

In Tribe CRM hebben we een aantal standaardactiviteiten waarin je producten kan vastleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de activiteit verkoopkans. Wanneer je producten vastlegt in een verkoopkans, wil je deze natuurlijk ook in een document, offerte bijvoorbeeld, kunnen tonen. Hiervoor maak je gebruik van het productregelblok in het documentsjabloon.

Op de standaard sjablonen die in Tribe CRM worden meelevert, zoals offerte, factuur en werkbon staat dit blok al op het sjabloon.

2 Hoe voeg je een productregelblok toe?

Voeg een productregelblok toe door op + te klikken in de opmaak van het sjabloon en te kiezen voor Productregels in het onderdeel Common blocks.

3 Welke instellingen zijn er?

De instellingen van de productregelblok worden rechts in je scherm getoond wanneer je op het productregelblok klikt in het sjabloon.

Hieronder tref je een toelichting van alle mogelijke instellingen:

• Productgroepen splitsen: standaard worden alle producten onder elkaar getoond op het document. Het is echter ook mogelijk de producten op te splitsen per productgroep. Op deze manier worden alle producten gegroepeerd per productgroep.
  • Subtotalen verbergen: Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van de instelling ‘productgroepen splitsen’ wordt standaard een subtotaal weergegeven per productgroep. Door de instelling ‘subtotaal verbergen’ aan te zetten, wordt dit subtotaal niet meer getoond in het document.
  • Totalen verbergen: Deze instelling gebruik je wanneer je geen totaaltelling wilt tonen onderaan de productregels.
  • Stukprijzen verbergen: Door de stukprijzen te verbergen wordt alleen de totaaltelling in de productregel getoond.
  • BTW per regel verbergen: Met deze instelling wordt het BTW percentage per regel niet meer getoond. De totale BTW bedragen worden nog wel onder de productregels in de calculatie getoond.
  • Totalen alleen excl. BTW: Door deze instelling te gebruiken, wordt het totaalbedrag incl. BTW niet meer onder de productregels in de calculatie getoond.
  • Alle prijzen verbergen: Deze instelling verbergt alle prijzen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken in het productregelblok op een werkbon. Op deze manier toon je aan de klant dat een product besteed is, maar de calculatie zal later op de factuur worden weergegeven.
  • Artikelnummers weergeven: Bij het aanmaken van een product is het mogelijk een artikelnummer in te voeren. Met deze instelling zorg je ervoor dat deze nummers ook in de productregels worden getoond.

Wist je dat?

Er meer artikelen zijn die de typen blokken beschrijven?

1. Hoe werkt het tekstblok in een sjabloon?
  2. Hoe werken de afbeeldingblokken in een sjabloon?
  3. Hoe werkt het Spacer/Separator/Page break blok in een sjabloon?
  4. Hoe werkt het urenregistratieblok in een sjabloon?
  5. Hoe werkt het kolomblok in een sjabloon?
  6. Hoe werkt het deelsjabloonblok in een sjabloon?
  7. Hoe werkt het HTML blok in een sjabloon?