E-mail en sjablonen | 20 januari 2023
klanten beheren

Hoe werken de afbeeldingblokken in een sjabloon?

Introductie

In Tribe CRM maken we bij sjablonen, campagnes en webformulieren gebruik van blokken. Ieder blok heeft zijn eigen unieke eigenschappen. In dit artikel lees je meer over hoe je met afbeeldingblokkenlogo blokken en afbeelding uit veld blokken kunt werken. Wil je meer informatie over sjablonen? Klik dan hier.

 1. Wat is een afbeeldingblok?
 2. Hoe voeg ik een afbeeldingblok toe en welke instellingen zijn er?
 3. Instellingen van het afbeeldingblok

1 Wat is een afbeeldingblok?

Een afbeeldingblok biedt je de mogelijkheid een afbeelding op je sjabloon te plaatsen, zoals bijvoorbeeld een bedrijfslogo onder een e-mail sjabloon of een foto van een product in een campagne sjabloon.
In Tribe kennen we verschillende soorten afbeeldingblokken. We maken het volgende onderscheid:

 • Logoblok: Met dit blok kun je het logo van je eigen organisatie toevoegen aan je sjablonen, bijvoorbeeld voor een handtekening. Dit logo is linksboven in de relatiekaart van de eigen organisatie te vinden en aan te passen.

Het logo van je eigen organisatie in Tribe CRM

 • Afbeeldingblok: Met dit blok kun je een externe afbeelding uploaden en gebruiken in je sjabloon. Denk bijvoorbeeld aan de opmaak van je header of footer.
 • Afbeelding uit veld blok: Dit blok geeft je de mogelijkheid om een afbeelding die al in Tribe CRM staat te gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de foto van een medewerker.

2 Hoe voeg ik een afbeeldingblok toe?

Een afbeeldingblok toevoegen
Voeg een kolom blok toe door op + te klikken in de opmaak van het sjabloon en te kiezen voor Logo, Afbeelding of Afbeelding uit veld in het onderdeel Common Blocks.

Afbeeldingblok toevoegen in Tribe CRM

Het logoblok

Zodra er gekozen is voor het logoblok, wordt het bedrijfslogo direct getoond waarna je de instellingen aan de rechterzijde kunt aanpassen.

Logoblok toevoegen in Tribe CRM

Het afbeeldingblok
Met het kiezen van een afbeeldingblok kun je het bestand slepen in het vierkant, of je kunt klikken op het vierkant om te bladeren.

Een afbeeldingblok toevoegen in Tribe CRM

Afbeelding uit veld toevoegen
In Tribe CRM zijn er velden van het type bestand waar een foto of logo kan worden geüpload, zoals bijvoorbeeld een foto van een verkoper. Het voordeel van een afbeelding uit veld is dat het veld dynamisch is. Welke foto getoond wordt is afhankelijk van de afzender. Met afbeelding uit veld kun je de sjablonen optimaal instellen en daardoor sneller e-mails en documenten versturen, zonder aanpassingen.

Na het toevoegen van het blok afbeelding uit veld, is het van belang het bestand veld te selecteren waar de foto in staat. Klik daarvoor op de afbeelding:

Afbeelding uit veld toevoegen in Tribe CRM

Je kunt nu een veld kiezen uit Tribe. In ons voorbeeld nemen we de afbeelding van de medewerker:

Afbeelding uit veld selecteren in Tribe CRM

Op deze manier kun je jouw sjabloon inrichten zoals jij dat wilt. In onderstaand voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van een deelsjabloon met een kolommenblok en hebben we zowel een afbeelding als een afbeelding uit veld gebruikt met verschillende instellingen.

Sjabloon:

Voorbeeldsjabloon in Tribe CRM

Resultaat in de e-mail:

Resultaat van een e-mail sjabloon in Tribe CRM

3 Instellingen van het afbeeldingblok

De instellingen van het afbeeldingblok worden rechts in het scherm getoond nadat deze is toegevoegd of wanneer je op het blok klikt.

Instellingen van een afbeeldingblokin Tribe CRM

Het volgende kan ingesteld bij alle afbeeldingblokken worden:

Afmetingen

 • Breedte: door het stipje naar rechts te bewegen kun je de breedte aanpassen. Je kunt ook zelf de pixels of het percentage ingeven.
 • Hoogte: door het stipje naar rechts te bewegen kun je de breedte aanpassen. Je kunt ook zelf de pixels of het percentage ingeven.

Blok

 • Vulling: Indien het stipje naar rechts gesleept wordt, wordt de vulling ten opzichte van het blok kleiner.
 • Marge: De marges rondom het blok kun je groter maken als je het stipje naar rechts verplaatst.
 • Rand breedte: Standaard is er geen rand om het blok aanwezig. Zodra je het stipje naar rechts beweegt dan verschijnt de rand. Hoe verder naar rechts, hoe breder de rand.
 • Rand afronding: Door de stip naar rechts te bewegen kan de afronding van de hoeken ingesteld worden.

Kleuren

Bij kleuren kun je een kleur voor de achtergrond, rand en letters instellen. Klik op Clear indien je weer terug wil naar de originele instellingen.

Uitlijnen: Je kunt de afbeelding links, rechts of in het midden uitlijnen. Klik hiervoor op het blok en klik linksboven op de middelste knop:

Uitlijnen van een afbeeldingblok in Tribe CRM

Wist je dat?

Er meer artikelen zijn die de typen blokken beschrijven?

 1. Hoe werkt het tekstblok in een sjabloon?
 2. Hoe werkt het Spacer/Separator/Page break blok in een sjabloon?
 3. Hoe werkt het productregel blok in een sjabloon?
 4. Hoe werkt het urenregistratieblok in een sjabloon?
 5. Hoe werkt het kolomblok in een sjabloon?
 6. Hoe werkt het deelsjabloonblok in een sjabloon?
 7. Hoe werkt het HTML blok in een sjabloon?