E-mail en sjablonen | 20 January 2023
klanten beheren

Hoe werkt het deelsjabloon blok in een sjabloon?

Introductie

In Tribe CRM maken we bij sjablonen, campagnes en webformulieren gebruik van blokken. Ieder blok heeft zijn eigen unieke eigenschappen. In dit artikel lees je meer over hoe je met een deelsjabloon blok kunt werken. Wil je meer informatie over sjablonen? Klik dan hier.

– Wat is een deelsjabloon blok?
– Hoe voeg ik een  deelsjabloonblok toe en welke instellingen zijn er?

1 Wat is een deelsjabloon blok?

Heb je verschillende (offerte) sjablonen die op sommige punten van elkaar afwijken, maar deels ook dezelfde tekst en opmaak bevatten? Maak dan gebruik van deelsjablonen en bespaar tijd bij het toevoegen van je standaard sjablonen in Tribe CRM. Een deelsjabloon is een vast onderdeel dat terug kan komen in een sjabloon. Denk daarbij aan een handtekening of een standaard header of footer. Zo kun je makkelijk standaard blokken hergebruiken zonder ze elke keer opnieuw aan te moeten maken.

In Tribe CRM wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten deelsjablonen:

  • Aanbiedingssjabloon deelsjabloon: Deelsjabloon dat onderdeel is van het aanbiedingssjabloon (begeleidende e-mail).
  • Documentactiviteit sjabloon deelsjablonen: Deelsjabloon dat onderdeel is van een document sjabloon zoals een offerte of factuur.

2 Hoe voeg ik een deelsjabloonblok toe en welke instellingen zijn er?

Een deelsjabloonblok toevoegen aan een sjabloon

Voeg een deelsjabloonblok toe door op + te klikken in de opmaak van het sjabloon en te kiezen voor Deelsjabloon in het onderdeel Common Blocks.

Een deelsjabloon toevoegen aan Tribe CRM

Je kunt vervolgens de eerste letters van de naam van het deelsjabloon typen of een sjabloon selecteren uit de lijst.

Een deelsjabloon selecteren in Tribe CRM

Wist je dat?
Een aanpassing in een deelsjabloon direct wordt doorgevoerd in alle sjablonen waar dit deelsjabloon gebruikt wordt? Een wijziging in een deelsjabloon kan alleen in het deelsjabloon zelf worden gemaakt, niet in het sjabloon waar het onderdeel van uitmaakt.

Welke instellingen zijn er voor het deelsjabloonblok?
Er zijn geen instellingen van een deelsjabloonblok. Alle instellingen zitten in de toegevoegde blokken in het deelsjabloon zelf. Indien er iets aangepast dient te worden, open je het deelsjabloon en pas je het betreffende blok aan.