Facturatie | 22 december 2022
klanten beheren

Kan ik een abonnement vooraf of achteraf factureren?

Het is nu mogelijk abonnementen voorafgaand aan de abonnementsperiode te factureren in Tribe CRM. Ook is het mogelijk het abonnement naderhand te factureren. Ben je nog niet bekend met de werking van abonnementen lees dan eerst het artikel ‘hoe werk ik met abonnementen?’

Normaal gesproken wordt bij het inschakelen van een abonnement direct een factuur aangemaakt en verstuurd. Wanneer je de vooraf facturatie periode gebruikt zal Tribe pas op het gewenste moment een factuur aanmaken en versturen en dus niet direct na het inschakelen van het abonnement.

Maak het abonnement aan zoals je gewend bent. Via de details in het abonnement of bij het inschakelen van het abonnement voer je de vooraf facturatie periode in. Voer hiervoor een aantal en de gewenste periode in, bijvoorbeeld 1 maand of 14 dagen.

Vooraf factureren in Tribe CRM

Wanneer een abonnement op 15 februari ingaat, met een vooraf facturatie periode van 1 maand, zal de factuur op 15 januari worden aangemaakt. Indien het abonnement ingaat op 1 januari en het is op dit moment 23 december en de vooraf facturatie periode is 1 maand, dan zal direct de factuur worden aangemaakt, aangezien de vooraf periode al is ingegaan.

Indien je de factuur achteraf wil versturen, dan kan dit door een negatief aantal in te voeren. Bijvoorbeeld wanneer een maand abonnement op 1 november ingaat en de factuur moet na 1 december worden verstuurd. Voer dan -1 maand in bij de periode.