Facturatie | 30 augustus 2021
klanten beheren

Factureren hoe en wanneer jij dat wilt: de facturatiemodule

Introductie

Met de facturatie module kun je eenvoudig factureren en overzicht houden over de openstaande facturen. Omdat je al je activiteiten zoals verkoopkansen, projecten en werkbonnen al koppelde aan je relaties, klik je eenvoudig door en maak je een factuur. Zo heb je het hele proces van het eerste contact tot een factuur inzichtelijk.

  • Wat biedt de facturatiemodule?
  • Hoe activeer ik de facturatiemodule?

1 Wat biedt de facturatiemodule?

Met de facturatiemodule kun je makkelijk factureren vanuit bijna elke entiteit. Vanuit een verkoopkans, project, werkbon, urenregistratie of abonnement. Vooral de verkoopkans biedt je het hele proces, van offerte tot factuur.

Factureren vanuit een verkoopkans

Wanneer je een verkoopkans aanmaakt, kun je producten, uren en abonnementen koppelen en zelf aangeven wat je wanneer wilt factureren:

Factureren vanuit een verkoopkans in Tribe CRM

Bij het maken van een factuur worden direct de productregels toegevoegd aan de conceptfactuur. Eventuele gemaakte uren kunnen toegevoegd worden aan de conceptfactuur:

Uren toevoegen aan een conceptfactuur in Tribe CRM

Wat resulteert in een professionele factuur in je eigen huisstijl die je direct kunt e-mailen naar je klant met een professionele begeleidende e-mail in je eigen huisstijl:

Begeleidende e-mail bij factuur in Tribe CRM

Een factuur in Tribe CRM

Direct factureren vanaf een relatie

Wanneer het niet nodig is om een verkoopproces te volgen omdat de uitvraag direct is, kun je ook direct een factuur aanmaken bij een relatie. Je klikt dan op +Factuur en geeft direct productregels in en verstuurt de factuur meteen:

Direct factureren in Tribe CRM

Factureren vanaf een project
Een project geeft je de mogelijkheid om een budget, uren, winst en reeds gefactureerde bedragen in te zien. Je kunt uren boeken op een project en direct vanaf het project factureren.

Factureren vanaf een project in Tribe CRM

Factureren vanaf een werkbon
Werkbonnen kunnen direct gekoppeld worden aan een relatie, project of verkoopkans. Een medewerker kan direct op deze werkbon boeken via de Tribe app of via een webbrowser. Deze uren kunnen ook weer direct gefactureerd worden.

Factureren vanaf een werkbon in Tribe CRM

Automatisch periodiek factureren van je abonnementen
Zodra een abonnement is gegenereerd voor je klant, bijvoorbeeld vanuit de verkoopkans, dan kun je Facturen automatisch versturen instellen. Je kunt zelf de interval bepalen, van dagelijks tot jaarlijks, je startdatum en je einddatum. Zo heb jij alles goed ingericht en heb je er geen omkijken meer naar.

Automatisch factureren met abonnementen in Tribe CRM

Het facturatiedashboard

Zodra je de facturatiemodule hebt geactiveerd, heb je meteen toegang tot het handige facturatie dashboard. Er zijn standaard widgets beschikbaar, maar je kunt het dashboard ook uitbreiden met je eigen widgets en weergaven. Het dashboard geeft je inzicht in je openstaande facturen, facturen die nog niet betaald zijn en welke op 1e en 2e herinnering staan. Daarnaast heb je inzicht in je abonnementenstand en welke abonnementen nog wachten op activatie. Zo heb je een visueel inzicht en kun je makkelijk doorklikken naar de facturen waar je aan wilt werken.

Het facturatie dashboard in Tribe CRM

Grip op je debiteuren door automatisch herinneringen te versturen

Je hebt duidelijke betaalafspraken gemaakt met je debiteuren, maar het komt wel eens voor dat een factuur niet op tijd betaald wordt. In Tribe CRM is het mogelijk om automatisch herinneringen met je eigen e-mail en sjabloon te versturen. Meer controle met minder moeite.

Eerste herinnering in Tribe CRM

Bespaar veel tijd door je boekhouding te koppelen aan Tribe CRM

Koppel Tribe CRM met je eigen boekhouding of die van je boekhouder. Alle facturen kunnen direct gesynchroniseerd worden met je boekhouding waardoor je veel werk bespaart. Je kunt zelf je boekhoudkoppeling activeren door op de marktkraam te klikken rechtsboven in Tribe CRM.

Je boekhouding koppelen aan Tribe CRM

Wist je dat?

Je meer informatie kunt vinden over hoe je facturen maakt in het artikel Hoe maak en verzend ik een factuur?

2 Hoe activeer je de facturatiemodule?

Beheerders van Tribe CRM kunnen eenvoudig zelf de Facturatie module activeren. Dit kun je doen in de accountinstellingen:

  1. Klik rechts bovenin de blauwe balk op het organisatie icoon.
  2. Klik op Accountinstellingen
  3. Klik op de knop modules toevoegen/verwijderen.
  4. Vink de optie Module facturatie aan en klik op aan de slag.