Dashboards | 17 March 2023
klanten beheren

Wat zijn dashboards?

Introductie

Een dashboard is een overzichtelijke werkplek in Tribe CRM die jou (real-time!) up-to-date houdt over relaties of activiteiten. Er zijn verschillende standaard meegeleverde dashboards in Tribe CRM, zoals mijn werkplek of verkoop, maar je kunt ze ook eenvoudig zelf maken. Creëer dashboards voor jou alleen of deel ze met je hele team. Je stelt je dashboard samen met de widgets uit de bibliotheek (tabel, staafdiagram, grafiek). Lees hier meer over het gebruik van (je eigen) widgets.

1. Mijn werkplek
2. Hoe maak ik zelf een nieuw dashboard?
3. Samenwerken met collega’s
4. Hoe stel ik mijn persoonlijke achtergrond in op een dashboard?

1 Mijn werkplek

Je hebt van ons een aantal standaard dashboards gekregen op basis van de geactiveerde modules in jouw Tribe omgeving. Het dashboard Mijn werkplek staat standaard in je CRM omgeving en is jouw persoonlijke bureaublad. Deze vind je bovenaan, in de grijze balk, in je scherm. Op mijn werkplek zijn de widgets openstaande taken en je agenda standaard beschikbaar. Hierdoor zie je in één oogopslag welke acties je vandaag of morgen moet ondernemen. Ook de widgets organisaties en personen zijn standaard beschikbaar. Door in de widgets door te klikken kun je snel inzoomen op de gegevens die daaraan ten grondslag liggen.

Lees meer over het creëren en toevoegen van widgets in het artikel ‘Wat zijn widgets?’

2 Hoe maak ik zelf een nieuw dashboard?

Naast je eigen werkplek geeft Tribe CRM je veel vrijheid om net zoveel dashboards te maken afhankelijk van jouw behoeften. Dashboards geven je overzicht en controle om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Met 11 verschillende typen widgets kun je je eigen dashboard vormgeven. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de voortgang van activiteiten beheren, budgetten en uren volgen, de werklast van teamgenoten in schatten en belangrijke documenten toevoegen. Hiermee blijft je team gefocust en gemotiveerd en verhoog je tegelijkertijd de productiviteit.

Zo maak je een nieuw dashboard aan:

  • Klik linksboven op het dashboard icoon (1) in je menubalk.
  • In het uitklapbare menu klik je op +nieuw dashboard (2) maken.
  • Door op de ster achter een dashboard (3) te klikken wordt deze standaard toegevoegd aan het menu. Op deze manier kun je ook dashboards uit je menu halen.

Samenwerken in Tribe

3 Samenwerken met collega’s

Je collega’s zitten tegenwoordig vaak over verschillende locaties verspreid. Door je dashboards te delen met elkaar verbeter je de productiviteit van je organisatie doordat de processen duidelijk op één centrale plek in beeld worden gebracht.  Maak eenvoudig een overzichtelijk dashboard en deel het met je hele team.

Je deelt je dashboard door te klikken op het driehoekig icoon in de grijze balk (4). Je vult vervolgens het emailadres in van je collega. Je collega ontvangt automatisch een notificatie in Tribe CRM van het nieuwe gedeeld dashboard.

4 Hoe stel ik mijn persoonlijke achtergrond in op een dashboard?

Wist je dat het mogelijk is de achtergrond van je dashboard aan te passen door een eigen foto te uploaden?

  • Ga naar het gebruikersicoon (1) rechtsboven in je CRM omgeving. Klik vervolgens onder persoonlijke instellingen.
  • Open je medewerkerskaart. Klik links op instellingen (2). Hier kun je nu je achtergrondfoto uploaden.