New features & changes | 14 februari 2023
klanten beheren

Weergave onthouden

Tijdens het navigeren in bijvoorbeeld weergaven en widgets in Tribe worden bepaalde handelingen die je in Tribe doet opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan de laatste weergave die je hebt geselecteerd of de positie in de lijst waar je doorheen scrollt. Dit zijn persoonlijke acties die (tijdelijk) binnen je browser worden opgeslagen. In dit artikel lees je hier meer over.

Weergaven

Tijdens het gebruik van weergaven wordt de laatste weergave die je hebt geselecteerd onthouden. Zodat deze standaard geselecteerd staat wanneer je weer terugkomt in de weergaven.

Deze gegevens worden onthouden binnen de lokale browser. Werk jij op twee computers? Dan heb je op beide verschillende instellingen.

Dit geldt ook voor gerelateerde weergave binnen een relatie of activiteit.

Zoeken/scrollen/sorteren

Bij het openen van gegevens in een lijstweergave onthoudt Tribe je zoekopdracht in de header of de kolommen, de sortering binnen de kolommen en de locatie op de pagina tijdens het scrollen.

Deze gegevens worden onthouden bij het gebruik van de pijltjes toetsen binnen je browser. Verlaat je de weergave door op bijvoorbeeld een dashboard te klikken, dan worden de instellingen gewist.

Widgets

Bij het aanmaken van een widget kan de beheerder kiezen een filter toe te voegen. De lijstweergave van de widget bevat dezelfde filter als die in de widget. Wanneer je de lijstweergave via een widget opent wordt een filter knop getoond. De filter knop geeft weer welke voorwaarde in de filter zijn gedefinieerd, zodat je precies weet welke gegevens in je weergave staan.

In een widget kunnen ook meerdere segmenten worden toegevoegd. Wanneer je de lijstweergave van een segment in een widget opent, zie je deze filter ook via de filterknop.

Wanneer je via een widget de lijstweergave opent wordt de standaard lijst getoond. Het is echter mogelijk een andere vooraf gedefinieerde lijstweergave te selecteren. De gegevens in deze weergave worden dan gefilterd op basis van de zowel de voorwaarden in de filter van de weergave, als de voorwaarden in de filter van de widget. Wanneer dit het geval is wordt die duidelijk in de beschrijving getoond.

In onderstaand screenshot wordt links de filter getoond uit de widget verkooppijplijn. Rechts is de weergave ‘meer dan 50%’ geselecteerd. De gegevens die in de weergave worden getoond zijn gefilterd op de voorwaarden uit zowel de weergave en uit de widget.

Het is mogelijk de filter op te heffen door op de filter knop te klikken. Je krijgt dan alle data van de entiteit te zien.

Wanneer een widget geen filter bevat dan wordt dit op deze manier inzichtelijk in de lijstweergave.

Agenda/planner

Binnen een planning widget worden de gegevens zoals team, vaardigheid, functie of periode selectie opgeslagen, zodat bij een later gebruik van de widget deze instellingen nog beschikbaar zijn.

De pijltjes toetsen om door de agenda te bladeren en de datum selectie via de agenda knop worden onthouden bij het gebruik van de pijltjes toetsen binnen je browser. Verlaat je de weergave door op bijvoorbeeld een dashboard te klikken, dan worden de instellingen gewist.

Project tabbladen

Binnen de projecten wordt het laatst geselecteerde tabblad opgeslagen, zodat bij het openen van een volgend project hetzelfde tabblad opnieuw wordt geopend.

Urenregistratie

Binnen de urenregistratie wordt de laatst gekozen instelling van het schuifje declarabel onthouden voor de volgende uren regels die worden geboekt.