Externe data | 29 februari 2024

Power BI koppeling met Tribe CRM

De koppeling met Microsoft Power BI biedt de mogelijkheid om met gegevens uit Tribe je analyses te visualiseren en te delen binnen je organisatie. Om gebruik te maken van de koppeling is API kennis noodzakelijk.

1.    Instellingen in Power BI

Volg onderstaande stappen om de koppeling met Power BI te maken.

1. Navigeer naar de Marketplace in Tribe.
  2. Klik op het tabblad Externe data.
  3. Open de Power BI koppeling en download het mez bestand. Dit bestand heb je nodig in stap 6.
  4. Installeer Microsoft Power BI Desktop.
  5. Voeg de onderstaande mappen toe aan de map Documenten in je persoonlijke One Drive. Power BI Desktop met daarin de map Custom Connectors. Let op, exacte beschrijving is noodzakelijk. Dit levert het volgende pad op: C:\Users\MyName\OneDrive\Documenten\Power BI Desktop\Custom Connectors
  6. Voeg het mez bestand toe aan de Custom Connectors map.
  7. Sluit Power BI af en start het programma opnieuw op.
  8. Navigeer naar Bestand > Opties en instellingen > Opties > Beveiliging.
  9. Vink bij gegevensextensies de optie ’Toestaan dat een extensie wordt geladen zonder validatie of waarschuwing’ aan en sla dit op.
  10. Navigeer naar start > gegevens ophalen > meer.
  11. Navigeer naar Overig > Tribe CRM of zoek in Alles op Tribe CRM. Klik op Verbinding maken.
  12. Voer het ApiEndpoint uit Tribe in. Bijvoorbeeld https://api.tribecrm.nl/v1/odata/Activity_SalesOpportunity.
  13. Na het opslaan zal de vraag worden gesteld in te loggen in Tribe CRM en te verbinden. Voer je inloggegevens in.
  14. De Query editor wordt nu automatisch gestart.