Ticketing | 13 September 2021
klanten beheren

Automatiseer je support meldingen: De ticketing module

Introductie

In de hectiek van een support afdeling draait alles om effectiviteit. Dan is het van belang de administratie rondom je support tickets goed op orde te hebben. Met de support/ticketing module heb je de mogelijkheid om e-mails direct aan support tickets te koppelen. Nieuwe e-mails worden gekoppeld aan een nieuw support ticket en een reactie op een vraag van een support medewerker wordt direct aan het bestaande ticket gekoppeld. Op deze manier bespaar je werk en raakt geen e-mail meer verloren.

  1. Hoe helpt ticketing mijn organisatie?
  2. Hoe activeer je de support/ticketing module?

1 Hoe helpt ticketing mijn organisatie?

Met de ticketing module kun je sneller en effectiever werken doordat veel processen geautomatiseerd zijn. We zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje:

Support vragen worden automatisch tickets

Zodra ticketing is ingeschakeld en geconfigureerd, worden alle e-mails die jouw klanten naar een specifiek support e-mail adres sturen direct verwerkt in de support module in Tribe CRM. Alleen e-mails van contactpersonen die in Tribe CRM staan worden verwerkt in een nieuw of bestaand support ticket. E-mails van onbekende e-mail adressen worden apart weergegeven waarna ze alsnog gekoppeld kunnen worden aan een support ticket. Ongewenste e-mails kunnen meteen verwijderd worden. Zo blijven de gegevens in Tribe CRM integer en gaat er geen informatie verloren.

Een volledig overzicht van al je activiteiten

Al je contactgeschiedenis, gesprekken, afspraken, e-mails en documenten worden weergegeven in één overzicht. Je weet precies wat er voorheen gecommuniceerd is en je kunt makkelijk opvolgen.

Overzichtelijk support dashboard

Het support dashboard geeft je direct een overzicht van je eigen tickets (1), alle openstaande tickets per fase (2) en overzichten per medewerker (3). Ongekoppelde e-mails zijn direct zichtbaar en kunnen alsnog gekoppeld of verwijderd worden (4).

Het support dashboard in Tribe CRM

Automatiseren van je support afdeling

In Tribe CRM kunnen processen geautomatiseerd worden zodat deze nog effectiever werken. Richt bijvoorbeeld in welke tickets automatisch worden toegewezen aan eerste- of tweedelijns medewerkers. Stel slimme alerts zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Meer gemak met het klantenportaal

Met het klantenportaal kan je klant de eigen tickets inzien, notities en bijlagen toevoegen en zelf tickets aanmaken. Zo biedt je extra service en kun jij, én de klant sneller schakelen.

Het support portaal in Tribe CRM

2 Hoe activeer je de support/ticketing module?

Beheerders van Tribe CRM kunnen eenvoudig zelf de Ticketing module activeren. Dit kun je doen in de accountinstellingen:

  1. Klik rechts bovenin de blauwe balk op het organisatie icoon.
  2. Klik op Accountinstellingen
  3. Klik op de knop modules toevoegen/verwijderen.
  4. Vink de optie Module ticketing aan en klik op aan de slag.

Wist je dat?

Je meer informatie kunt vinden over hoe de ticketing module werkt in het artikel Hoe werkt de ticketing module?