Wachtwoordbeleid binnen Tribe CRM

Als organisatie wil je de kans dat buitenstaanders toegang krijgen tot jouw relatiegegevens zo klein mogelijk maken. Het voeren van een wachtwoordbeleid is daarbij een belangrijke maatregel. Tribe CRM ondersteunt een wachtwoordbeleid in de veiligheidsinstellingen van jouw omgeving.

1. Hoe pas ik de veiligheidsinstellingen aan?
  2. Wat merkt een gebruiker?
  3. Wat gebeurt er wanneer ik toegang heb tot meerdere omgevingen?
  4. Mogelijke cijferreeksen per instelling

1 Hoe pas ik de veiligheidsinstellingen aan?

In onderstaande screenshot wordt de standaardinstelling van een wachtwoord weergegeven. Deze instelling is van toepassing voor iedere gebruiker binnen een Tribe omgeving. Als beheerder kan je de verschillende instellingen aanpassen o.b.v. het wachtwoordbeleid van jouw organisatie.

1. Navigeer naar configuratie.
  2. Open het menu veiligheidsinstellingen.

2 Wat merkt een gebruiker?

Een wachtwoord verloopt standaard automatisch na 1 jaar. De beheerder kan dit verkorten, maar niet verlengen. Dit houdt in dat een gebruiker na maximaal een jaar bij het inloggen een melding krijgt dat zijn wachtwoord is verlopen. Hij ontvangt dan automatisch een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord in te voeren. Bij het aanmaken van het wachtwoord wordt een controle uitgevoerd of dit voldoet aan het wachtwoordbeleid van de organisatie.

Een gebruiker kan ook altijd zelf een wachtwoord reset uitvoeren via de inlogpagina van Tribe CRM. Het nieuwe wachtwoord is daarna weer een jaar geldig.

3 Wat gebeurt er wanneer ik toegang heb tot meerdere omgevingen?

Ben jij gebruiker in meerdere Tribe CRM omgevingen, bijvoorbeeld omdat je als ZZP’er bent en voor meerdere bedrijven werkt? In het geval van toegang tot meerdere omgevingen wordt het meest complexe beleid van deze omgevingen als leidend beschouwd voor deze gebruiker. Bijvoorbeeld in omgeving 1 staan de standaard instellingen aan, met een minimale lengte van 8. In omgeving 2 is de minimale lengte aangepast naar 15. Dan is dit leidend voor een gebruiker die toegang heeft tot beide omgevingen en een nieuw wachtwoord moet aanmaken.

4 Mogelijke cijferreeksen per instelling

Per instelling zijn er een aantal cijferreeksen mogelijk, deze staan hieronder weergegeven.

• Minimale lengte: [8, 500]
  • Minaal aantal kleine letters: [1, 50]
  • Minimaal aantal hoofdletters: [1, 50]
  • Minimum aantal cijfers: [1, 50]
  • Minimum aantal symbolen: [1, 50]
  • Maximum aantal opvolgingen: [3, 10]
  • Maximum aantal herhalende tekens: [3, 10]
  • Maximale ouderdom (in dagen): [30, 365]
  • Minimaal aantal wachtwoorden in historie: [1, 25]