E-mail, contacten & agenda | 6 november 2023

E-mailen via de eigen mailserver (email relay server)

Wanneer je mailt vanuit Tribe CRM dan is het normaal gesproken noodzakelijk een domeinvalidatie uit te voeren. Hierdoor wordt de mail verstuurd van jouw eigen domein. Meer informatie hierover vind je in het artikel E-mailen met een bedrijfdomein. Sommige bedrijven kiezen ervoor de mailafhandeling te doen buiten de Tribe mailservers om, dit is mogelijk met behulp van de SMTP server koppeling. In dit artikel lees je hier meer over.

1. Wat houdt de koppeling met SMTP server in?
  2. Technische specificaties
  3. Hoe stel in de koppeling in?

Let op! De instellingen voor deze koppeling zijn alleen te maken door systeembeheerders. Naast de instellingen in Tribe is het ook noodzakelijk om de juiste instellingen te maken op de mail server.

1 Wat houdt de koppeling met SMTP server in?

Voor de standaard domeinvalidatie is het noodzakelijk SPF en DMARC records toe te voegen. Een mail wordt daarna via de API naar het mail platform gestuurd, deze stuurt ook berichten terug naar Tribe.

Binnen sommige organisaties is dit niet toegestaan, dan kan gebruik worden gemaakt van een SMTP server koppeling. Tribe levert de mail dan af op een SMTP relay server van jouw bedrijf en wordt vervolgens bij de juiste ontvanger afgeleverd.

2 Technische specificaties

Met deze SMTP koppeling voor het gebruik van een eigen relay mail server heb je zelf controle over je mailstroom. De koppeling houdt rekening met de volgende punten:

• de optie basis authenticatie
  • de mogelijkheid een afwijkend poortnummer in te stellen
  • de mogelijkheid voor het instellen van een X-header
  • de mogelijkheid om op 1 mailserver meerdere domeinen in te stellen

3 Hoe stel in de koppeling in?

1. Open rechtsbovenin de marketplace.
  2. Navigeer naar het tabblad e-mail en agenda.
  3. Klik op de SMTP koppeling.
  4. Voer de e-maildomein gegevens in en een geldig e-mailadres voor ontvangst van de domeinvalidatielink.
  5. Klik op de link in de ontvangen e-mail. Stap 2 is daarmee voltooid.
  6. Voer de gewenste SMTP instellingen in. Hierbij is het mogelijk een extra X-header toe te voegen.
  7. Voer een e-mailadres in voor het versturen van een test e-mail.
  8. Klik op de link in de ontvangen e-mail. Stap 5 is daarmee voltooid.

Het is ook mogelijk meerdere domeinen toe te voegen. Herhaal de stappen voor het toevoegen van een extra domein.